Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
Fyllning:
100 g choklad
100 g riven mandelmassa
3 dl färdig eller hemlagad vaniljkräm
1 l skivade jordgubbar
Gelé:
3 blad gelatin
1,5 dl outspädd jordgubbssaft
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter.
2. Smält smöret och blanda med mjöl och socker. Tryck ut i formen och ställ kallt ca 30 minuter. Nagga pajbotten med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt svalna.
3. Smält chokladen och täck pajbotten med den. Låt stelna. Fördela riven mandelmassa över chokladytan och bred över vaniljkrämen. Täck med skivade jordgubbar.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem försiktigt i en kastrull på svag värme. Blanda dem med jordgubbssaften och låt stelna till äggvitekonsistens. Skeda då geléet över tårtan så att jorgubbarna täcks. Är geléet för tunt försvinner det ned i tårtan, är det för tjockt lägger det sig som klumpar. Passa alltså tills det blir litet segrinnande.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…