Placeholder

Jordgubbstårta med vanilj

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker

Fyllning:
100 g choklad
100 g riven mandelmassa
3 dl färdig eller hemlagad vaniljkräm
1 l skivade jordgubbar

Gelé:
3 blad gelatin
1,5 dl outspädd jordgubbssaft

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter.

2. Smält smöret och blanda med mjöl och socker. Tryck ut i formen och ställ kallt ca 30 minuter. Nagga pajbotten med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt svalna.

3. Smält chokladen och täck pajbotten med den. Låt stelna. Fördela riven mandelmassa över chokladytan och bred över vaniljkrämen. Täck med skivade jordgubbar.

4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem försiktigt i en kastrull på svag värme. Blanda dem med jordgubbssaften och låt stelna till äggvitekonsistens. Skeda då geléet över tårtan så att jorgubbarna täcks. Är geléet för tunt försvinner det ned i tårtan, är det för tjockt lägger det sig som klumpar. Passa alltså tills det blir litet segrinnande.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.