500 g jordgubbar
skal och saft av 0,5 citron
1,5 dl socker
0,5 tsk vaniljpulver
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 tsk kardemummakärnor
1. Bryt chokladen i bitar och smält i grädden i en kastrull på medelvärme. När chokladen smält tas den från värmen och ställs in i kylen över natten.
2. Skär jordgubbarna i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med skal och saft från citronen, socker och vaniljpulver. Låt koka upp och småputtra 5 minuter. Låt svalna.
3. Dagen efter kan du mortla kardemumman och smaksätta chokladkrämen med den. Vispa till en mousse med elvisp och servera soppan med krämen.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…