Till 16 st:
25 g jäst
2,5 dl mjölk
0,75 dl socker
1 tsk stött kardemumma
75 g rumsvarmt smör
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
400 g mandelmassa
0,75 dl vispgrädde
6 dl vispgrädde
Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
Värm med mjölken till 37 grader (fingerljummen).
Smula ner jästen i en bunke och häll över den fingervarma mjölken så jästen löser upp sig.
Tillsätt strösocker och rör om.
Rör ner ägget och smöret och vänd därefter ner lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Lägg på en bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord och knåda den lätt.
Dela degen i 16 bitar och rulla till bollar.
Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Lägg över en bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.
Skär av topparna på bullarna.
Gröp ur innanmätet i bullarna och blanda med mandelmassan och 0,75 dl vispgrädde.
Fyll bullarna med mandelmassablandningen, lägg på ett lager skivade jordgubbar och spritsa därefter över med vispgrädde.
Lägg tillslut på locket och pudra med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…