Placeholder

Jordgubbssemifreddo

Ingredienser

500 g färska jordgubbar
4 ägg, separerade
1 + 1 dl florsocker
4 dl vispgrädde

Garnering:
färska jordgubbar
mynta/citronmeliss

Gör så här

1. Skölj och rensa jordgubbarna och mosa eller mixa dem grovt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum i en annan skål, tillsätt 1 dl florsocker och vispa litet till.

2. Vispa ihop äggulor och 1 dl florsocker i en annan skål. Tillsätt de mixade jordgubbarna i äggulesmeten. Vänd ned den vispade grädden och sist äggvitorna. Rör ihop till en slät smet.

3. Fördela smeten i en form som är ca 20 x 30 cm. Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.

4. Ta ut semifreddon en stund före servering så den hinner tina upp litet. Garnera med jordgubbar och mynta.

Ca 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.