Placeholder

Jordgubbspaj med vaniljgrädde

Ingredienser

Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör

Fyllning:
2 äggulor
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde

Garnering:
1 l jordgubbar
mörk blockchoklad
citronmeliss

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop ingredienserna till pajbotten, tryck ut den i en form och grädda ca 15 minuter.

3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt med vaniljsockret. Vispa grädden hårt och vänd ned i äggsmeten.

4. Bred ut fyllningen i det kalla pajskalet och dekorera med jordgubbar, riven choklad och citronmeliss. Kyl en stund.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.