150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
rivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citron
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
200 g färska jordgubbar
Topping:
3 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ned resterande ingredienser utom bären.
3. Fördela smeten jämnt i formarna, toppa med bär och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt.
4. Vispa grädden och spritsa ut den på muffinsen.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…