Jordgubbsmousse med Grahams crumble

Ingredienser

Graham Cracker Crumble:

2 dl kopp Grahams kex
2 msk smält smör
1 tesked socker

Cheesecake Mousse:

1 dl jordgubbpuré (gjord av färska eller frusna jordgubbar)
1 dl vispad grädde
2 msk socker
200 g färskost
0,5 dl socker
1/2 tsk vanilj extrakt

4-5 färska jordgubbar, för garnering

Gör så här

Supergott recept med ljuvlig smak av jordgubbar och färskost där grahams crumblet bryter av för lite extra crunch!

Detta grymma recept kommer från bloggen Glorius Treats och är skriven av bloggaren Glory som kommer från norra Kalifornien.

Glory inspireras mycket av bakverk och hennes blogg är full med massa godsaker som är väl värda att ta sig en titt på!

Gör så här:

Graham Cracker crumble:

1) Krossa grahamkakor i en plastpåse tills blandningen fortfarande har några små bitar kvar.

2) Lägg smulorna i en skål och häll på det smälta smöret.

3) Tillsätt sedan en tesked socker och rör om tills alla smulorna är täckta av socker och smält smör.

4) Sprid blandningen i en bakform baka vid 175 grader i ca 12 minuter.

5) Ta ut från ugnen och låt svalna.

Jordgubbspuré:

1) Blanda färska eller frusna jordgubbar i en matberedare eller använd en mixer.

2) Bearbeta tills bären är hackade och tills purén är ganska slät.

Vispad grädde:

1) Vispa grädden och tillsätt sockret.

Cheesecake mix:

1) Mixa färskosten och tillsätt sockret medans du vispar. Tillsätt sedan vanilj och lägg i jordgubbspurén lite åt gången. Fortsätt blanda och vispa tills den är helt iblandad.

3) Vänd ner cheesecake blandningen i vispgrädden och rör försiktigt tills den är helt kombinerad. Smaka av och om det behövs, lägg till en extra matsked av sockret för mer sötma.

Sammansättning:

1) Tillsätt 1-2 matskedar graham cracker i botten av 6 serveringsskålar.

2) Lägg sedan ner cheesecake blandningen ovanpå och toppa sedan med färska jordgubbar.

Låt sedan vila i kylen i 15 minuter!

Tillagningstid: ca 30 minuter
Grader: 175 c

Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/strawberry-cheesecake-mousse-5613766.html

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.