JORDGUBBSMOUSSE Lindas bakskola o matskola

Ingredienser

8–12 portioner (beroende på storlek)

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält
1 äggula

Fyllning & garnering
ca 1 liter jordgubbar, frysta eller färska
ev. florsocker

Tips! Strö gärna över några knapriga grovhackade digestivekex på ytan före servering!

Gör så här

GÖR SÅ HÄR

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

2. Mosa hälften av jordgubbarna. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

3. Skär resten av jordgubbarna i bitar.

4. Lägg jordgubbsbitar i botten på glasen. Skeda ner jordgubbsmousse. Dekorera gärna med en jordgubbsbit. Pudra gärna över lite florsocker på jordgubben.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.