Placeholder

Jordgubbsjelly

Ingredienser

4 gelatinblad
4 dl outspädd jordgubbssaft
2,5 dl mousserande torrt vitt vin
5 dl jordgubbar

Servering:
2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm upp saften till strax under kokpunkten. Ta upp gelatinbladen och låt dem droppa av. Lägg dem i saften och låt svalna.

2. Tillsätt vinet. Snoppa jordgubbarna och skär dem i kvartar.

3. Fördela jordgubbarna i 6 glas och tillsätt jordgubbslagen i glasen. Låt svalna något innan du förvarar dem i kylen minst ett par timmar innan de avnjuts.

4. Servera gärna jellyn med litet lättvispad grädde.

Ca 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr