Cobbler:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
Jordgubbsfyllning:
400 g jordgubbar i bitar
3 msk smör
4 msk råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda jordgubbarna med smör och råsocker. Lägg bären i en ugnsfast form, pajform eller små portionsformar.
3. Vispa ihop smör och socker med elvisp i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Vispa sist i gärdde och ägg.
4. Täck jordgubbarna med smeten och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter eller tills ytan är gyllene. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng