Placeholder

Jordgubbscobbler

Ingredienser

Cobbler:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl vispgrädde
1 ägg

Jordgubbsfyllning:
400 g jordgubbar i bitar
3 msk smör
4 msk råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda jordgubbarna med smör och råsocker. Lägg bären i en ugnsfast form, pajform eller små portionsformar.

3. Vispa ihop smör och socker med elvisp i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Vispa sist i gärdde och ägg.

4. Täck jordgubbarna med smeten och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter eller tills ytan är gyllene. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr