Placeholder

Jordgubbs- och rabarberpaj med jordnötstäcke

Ingredienser

Ca 300 g jordgubbar
ca 300 g rabarber
1,5 dl socker
1 msk potatismjöl

Topping:
100 g vetemjöl
50 g havregryn
50 g farin eller råsocker
ca 85 g jordnötssmör
50 g smör
1 dl grovhackade salta jordnötter

Servering:
vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg vetemjöl, havregryn och socker i en skål. Tillsätt jordnötssmöret och blanda till fina smulor, gärna med fingrarna. Smält smöret, häll i och blanda till en smuldeg.

3. Skär rabarbern i 1 cm bitar. Snoppa och dela ev jordgubbarna. Lägg i en smord form.

4. Blanda socker och potatismjöl och rör ned i frukten. Fördela smuldegen över det hela, strö hackade jordnötter över och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

5. Låt svalna något och servera med god glass eller vispad grädde.

6 - 7 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.