Ca 300 g jordgubbar
ca 300 g rabarber
1,5 dl socker
1 msk potatismjöl
Topping:
100 g vetemjöl
50 g havregryn
50 g farin eller råsocker
ca 85 g jordnötssmör
50 g smör
1 dl grovhackade salta jordnötter
Servering:
vaniljglass eller vispad grädde
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg vetemjöl, havregryn och socker i en skål. Tillsätt jordnötssmöret och blanda till fina smulor, gärna med fingrarna. Smält smöret, häll i och blanda till en smuldeg.
3. Skär rabarbern i 1 cm bitar. Snoppa och dela ev jordgubbarna. Lägg i en smord form.
4. Blanda socker och potatismjöl och rör ned i frukten. Fördela smuldegen över det hela, strö hackade jordnötter över och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
5. Låt svalna något och servera med god glass eller vispad grädde.
6 - 7 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…