3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl naturell yoghurt
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
10 jordgubbar
1 rabarberstjälk
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och skär jordgubbar och rabarber i mindre bitar.
3. Häll smör och yoghurt i smeten och vänd ned det. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt litet i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop den försiktigt.
4. Fördela i formar. Lägg i några jordgubbs- och rabarberbitar i varje och grädda 15 - 20 minuter.
5. Servera med litet vaniljsås.
Ca 12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng