Placeholder

Jordgubbs- och rabarbermuffins

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl naturell yoghurt
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
10 jordgubbar
1 rabarberstjälk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och skär jordgubbar och rabarber i mindre bitar.

3. Häll smör och yoghurt i smeten och vänd ned det. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt litet i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop den försiktigt.

4. Fördela i formar. Lägg i några jordgubbs- och rabarberbitar i varje och grädda 15 - 20 minuter.

5. Servera med litet vaniljsås.

Ca 12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr