Du behöver:
• 1 liter jordgubbar
• 225 g färskost
• 1,75 dl florsocker
• 1 tsk vaniljextrakt
• Digestivekex
• Choklad
Gör så här:
1. Ta fram dina jordgubbar. Skär av en liten bit av botten så att de kan stå upp, och snoppa av stjälken. Gör en liten ”grop” i toppen, där stjälken har suttit.
2. Rada upp jordgubbarna på en plåt.
3. Ta fram en skål. Häll i färskost, florsocker, vaniljextrakt. Vispa ihop med elvisp till en krämig smet.
4. Häll över smeten i en sprits. Spritsa sedan ut fyllningen i hålen på jordgubbarna.
5. Riv digestivekex och choklad. Smula sedan detta ovanpå de fyllda jordgubbarna som topping.
6. Klart! Bara att äta och njuta av dessa små delikatesser.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…