4 Portioner
200 gr rabarber
300 gr jordgubbar (gå bra även med frusna)
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
Gör så här:
Skala och skölj rabarbern, skär i mindre bitar. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Häll ner samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka tills rabarbern blir mjuk och allt börjar tjockna, ca 10 minuter. Rör om då och då.
Servera kompotten i ett vackert glas med tex vaniljvisp på toppen. Garnera med en jordgubbe.
(Vi smaksatte både kompotten och vaniljvispen med ett par teskedar lakritspulver vardera, vilket gav rätten det där lilla extra. Vill man även ha lite krispigt kan man smula sönder ett kex och lägga i botten på glaset.)
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 0, Blå 0, Lila 0 för kompotten om man tar sötningsmedel i stället för socker. Lägg till SP för ev vaniljvisp och kex.
SmartPoints Flex: 0 SP Flex för kompotten om man tar sötningsmedel i stället för socker. Lägg till SP för ev vaniljvisp och kex.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…