Jordgubb- och rabarberkompott

Ingredienser

4 Portioner
200 gr rabarber
300 gr jordgubbar (gå bra även med frusna)
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker

Gör så här

Gör så här:
Skala och skölj rabarbern, skär i mindre bitar. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Häll ner samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka tills rabarbern blir mjuk och allt börjar tjockna, ca 10 minuter. Rör om då och då.

Servera kompotten i ett vackert glas med tex vaniljvisp på toppen. Garnera med en jordgubbe.

(Vi smaksatte både kompotten och vaniljvispen med ett par teskedar lakritspulver vardera, vilket gav rätten det där lilla extra. Vill man även ha lite krispigt kan man smula sönder ett kex och lägga i botten på glaset.)

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 0, Blå 0, Lila 0 för kompotten om man tar sötningsmedel i stället för socker. Lägg till SP för ev vaniljvisp och kex.

SmartPoints Flex: 0 SP Flex för kompotten om man tar sötningsmedel i stället för socker. Lägg till SP för ev vaniljvisp och kex.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.