Jordärtskockgratäng

Ingredienser

600 g jordärtskockor

1 gul lök

1 klyfta vitlök

smör eller olivolja

salt

svartpeppar

2 dl mjölk

3 dl grädde

lagrad riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och putsa jordärtskockorna.
Skär jordärtskockorna i bitar. Stek en liten stund i olja eller smör.

3. Skala och hacka löken och samt pressa vitlöken. Lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk, salt, peppar till kastrullen och koka upp.

4. Häll jordärtskockorna i gräddblandningen, låt koka samman någon minut och häll sedan över allt i en ugnsfast form.
Ställ in i ugnen och grädda gratängen i ca 20-25 minuter.

5. Ta ut gratängen och strö över riven ost. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.