600 g jordärtskockor
1 gul lök
1 klyfta vitlök
smör eller olivolja
salt
svartpeppar
2 dl mjölk
3 dl grädde
lagrad riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och putsa jordärtskockorna.
Skär jordärtskockorna i bitar. Stek en liten stund i olja eller smör.
3. Skala och hacka löken och samt pressa vitlöken. Lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk, salt, peppar till kastrullen och koka upp.
4. Häll jordärtskockorna i gräddblandningen, låt koka samman någon minut och häll sedan över allt i en ugnsfast form.
Ställ in i ugnen och grädda gratängen i ca 20-25 minuter.
5. Ta ut gratängen och strö över riven ost. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng