50 st
Mördeg
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör
1 äggula
Fyllning
1-2 äggvitor
1 dl strösocker
Till mördegen kan tillsättas
4 msk kakao och/eller
2 tsk krossade kardemummakärnor
Valfria bär kan läggas på marängfyllningen
Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16x30 cm.
Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…