Jitterbuggare med variationer

Ingredienser

50 st

Mördeg
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör
1 äggula

Fyllning
1-2 äggvitor
1 dl strösocker

Till mördegen kan tillsättas
4 msk kakao och/eller
2 tsk krossade kardemummakärnor

Valfria bär kan läggas på marängfyllningen

Gör så här

Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.

Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.

Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16x30 cm.

Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.

Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.

Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt.

Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.