400 g pasta (ev. glutenfri)
1 rödlök
4 klyftor vitlök
2 msk olja, till stekning
ca 800 g krossade tomater eller konserverade cocktailtomater
1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag)
1 krm salt
ca 250 g mozzarellaost
2 dl (ca 40 g) parmesan, finriven
nymalen svartpeppar
god olivolja, till servering
färsk persilja, finhackad till servering
Gör så här
1. Koka pastan al dente i rejält saltat vatten.
2. Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknat något, det ska knappt ta färg.
3. Tillsätt tomater, chili och salt. Låt puttra medan pastan blir klar.
4. Fördela hälften av tomatsåsen i fyra skålar och fördela pastan på tomatsåsen. Häll resterande tomatsås över pastan.
5. Bryt över mozzarella och strö över parmesan. Ringla över olivolja och mal lite svartpeppar på, avsluta med lite persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…