Jessica Frejs Arribiata med mozzarella

Ingredienser

400 g pasta (ev. glutenfri)
1 rödlök
4 klyftor vitlök
2 msk olja, till stekning
ca 800 g krossade tomater eller konserverade cocktailtomater
1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag)
1 krm salt
ca 250 g mozzarellaost
2 dl (ca 40 g) parmesan, finriven
nymalen svartpeppar
god olivolja, till servering
färsk persilja, finhackad till servering

Gör så här

Gör så här
1. Koka pastan al dente i rejält saltat vatten.
2. Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknat något, det ska knappt ta färg.
3. Tillsätt tomater, chili och salt. Låt puttra medan pastan blir klar.
4. Fördela hälften av tomatsåsen i fyra skålar och fördela pastan på tomatsåsen. Häll resterande tomatsås över pastan.
5. Bryt över mozzarella och strö över parmesan. Ringla över olivolja och mal lite svartpeppar på, avsluta med lite persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.