https://www.koket.se/jennies-enkla-fried-rice
Sås
5 msk japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk gochujang (koreansk fermenterad chilipasta)
1 msk strösocker
Fried rice
1 purjolök, skivad
400 g champinjoner, skivade
4 klyftor vitlök, finhackade
1 klyfta vitkål, tärnad
8 dl kokt ris, kallt, gärna japanskt eller jasmin
200 g färsk spenat
4 ägg
neutral rapsolja, att steka i
rostade sesamfrön, att strö på
Mycket gott!
Snabblagad middag med grönsaker och svamp som steks tillsammans med ris. En enkel sås på sesamolja, soja och den koreanska fermenterade bönpastan gochujang ger rätten en rejäl smakskjuts.
Rör samman soja, socker, sesamolja och gochujang till en slät sås. Ställ åt sidan.
Stek purjo och svamp i olja till lite brynt. Tillsätt vitlök och vitkål och stek ytterligare några minuter.
Lägg i riset och stek i ytterligare några minuter. Häll på såsen och stek under omrörning tills allt är täckt av den goda såsen. Tillsätt spenat, rör om.
Stek äggen krispiga i olja i en stekpanna.
Lägg upp det stekta riset på en tallrik, toppa med det krispiga ägget och strö på sesam. Njut, och ät gärna med sked som i Korea.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng