4 kvistar grönkål
2 msk olivolja
140 g mörk choklad (64%)
1 dl salta mandlar
½ msk chiliflakes
En munsbit av dessa grönkålschips och smaklökarna har en spännande resa framför sig. OJ så gott! Och, varken komplicerat eller svårt.
1. Riv av grönkål från stammen.
2. Blanda ner i en bunke med oljan och massera och knåda ordentligt.
3. Baka i ugn på 175° i mitten av ugnen ca 20 minuter.
4. Hacka nötterna och chilin och blanda.
5. Smält chokladen.
6. Doppa grönkålschipsen i chokladen och vänd sedan i nöt- och chiliblandningen.
7. Lägg upp på ett fat och servera.
Av: Gustav Johansson, jävligtgott.se & Joseph Fernando, bakingbabies.se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng