1,5 dl sötmandel
6 dl havregryn
2 dl riven kokos
2 dl solrosfrön, naturella
2 msk rapsolja
1 dl mörk sirap
2 dl torkade tranbär
1. Dela mandlarna på mitten på bredden. Häll i en bunke tillsammans med övriga torra ingredienser.
2. Häll över olja och sirap och blanda runt ordentligt.
3. Bred ut på en djup plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min, eller tills granolan fått fin färg. Ta ut var femte minut och rör om.
5. Låt svalna. Blanda i tranbären och förvara i glasburk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…