Ingredienser
fast potatis 1.5 kg
stora gula lökar 3 st
smör till stekning 2 msk
ansjovisfiléer, à 125g 2-3 burkar
vispgrädde 4 dl
mjölk 2 dl
spadet från en anjovisburk
ströbröd 2 msk
smör 3 msk
mer
120 min Fisk 8 port.
Skriv ut
Spara
Gilla (5) Inköpslista
Gör så här
1
Börja med att värma ugnen till 200°C.
2
Skala potatisen och skär den i strimlor. Skiva sedan löken tunt.
3
Stek den skivade löken mjuk i smör på låg värme.
4
Smörj en ugnsform och börja med att varva potatis, lök och ansjovis (spara spadet från en av burkarna). Avsluta varvningen med potatis på toppen.
5
Koka upp grädden blandad med mjölken. Häll gräddmjölken och ansjovisspadet över ugnsformen.
6
Strö över ströbrödet och klicka på smör.
7
Grädda Janssons frestelsen i nedre delen av ugnen i 60-90 minuter. Lägg på aluminiumfolie om den får för mycket färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng