Janssons frestelse Per moberg

Ingredienser

Ingredienser

fast potatis 1.5 kg
stora gula lökar 3 st
smör till stekning 2 msk
ansjovisfiléer, à 125g 2-3 burkar
vispgrädde 4 dl
mjölk 2 dl
spadet från en anjovisburk
ströbröd 2 msk
smör 3 msk

Gör så här

mer

120 min Fisk 8 port.
Skriv ut
Spara
Gilla (5) Inköpslista
Gör så här
1
Börja med att värma ugnen till 200°C.

2
Skala potatisen och skär den i strimlor. Skiva sedan löken tunt.

3
Stek den skivade löken mjuk i smör på låg värme.

4
Smörj en ugnsform och börja med att varva potatis, lök och ansjovis (spara spadet från en av burkarna). Avsluta varvningen med potatis på toppen.

5
Koka upp grädden blandad med mjölken. Häll gräddmjölken och ansjovisspadet över ugnsformen.

6
Strö över ströbrödet och klicka på smör.

7
Grädda Janssons frestelsen i nedre delen av ugnen i 60-90 minuter. Lägg på aluminiumfolie om den får för mycket färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr