Placeholder

Italiensk chokladpudding med grädde och jordgubbar

Ingredienser

150 g smör
180 g choklad, minst 70%
drygt 1,3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
knappt 1,8 dl socker
1 - 2 msk rom eller romessens

Tillbehör:
200 g jordgubbar
2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Häll mjölken i en kastrull och låt koka upp. Hacka under tiden chokladen och lägg den med socker och smör i en annan kastrull. Låt smälta på svag värme under omrörning.

2. När allt är smält hälls den varma mjölken i tillsammans med mjölet, litet åt gången så det inte klumpar sig. Fortsätt röra hela tiden.

3. När smeten blivit slät, låt den sjuda på svag värme ca 5 minuter eller tills den tjocknar. Häll rom eller essens i en form och se till att väggarna blir fuktade.

4. Häll i smeten och låt den svalna. Sätt in i kylen tills den stelnar, minst 2 - 3 timmar. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr