150 g smör
180 g choklad, minst 70%
drygt 1,3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
knappt 1,8 dl socker
1 - 2 msk rom eller romessens
Tillbehör:
200 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
1. Häll mjölken i en kastrull och låt koka upp. Hacka under tiden chokladen och lägg den med socker och smör i en annan kastrull. Låt smälta på svag värme under omrörning.
2. När allt är smält hälls den varma mjölken i tillsammans med mjölet, litet åt gången så det inte klumpar sig. Fortsätt röra hela tiden.
3. När smeten blivit slät, låt den sjuda på svag värme ca 5 minuter eller tills den tjocknar. Häll rom eller essens i en form och se till att väggarna blir fuktade.
4. Häll i smeten och låt den svalna. Sätt in i kylen tills den stelnar, minst 2 - 3 timmar. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng