Placeholder

Italiensk bärtrifle

Ingredienser

5 sockerkaksskivor
3 msk sherry eller saft
1 l bär

Vaniljsås:
3 äggulor
3 dl kaffegrädde
1 msk socker
1 msk vaniljsocker

Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smula sönder sockerkakan och lägg smulorna i en ugnssäker form. Droppa över sherry eller någon saft.

3. Skölj och rensa bären och bred ut dem över sockerkakan. Blanda äggulor, kaffegrädde och socker i en kastrull.

4. Sjud upp såsen under vispning. Låt den inte koka. Låt såsen kallna och rör i den då och då. Smaksätt med vaniljsocker och häll såsen över jordgubbarna.

5. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ned hälften av sockret och vänd ned resten försiktigt. Bred smeten över formen och gratinera 4 - 5 minuter.

6. Servera triflen varm eller kall.

Ca 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr