300 g ingefära
3 citroner
Flytande honung
Skölj och borsta av ingefäran ordentligt med en potatisborste.
Koka upp 1,5-2 liter vatten i en kastrull.
Grovriv ingefäran med skalet kvar. Låt den rivna ingefäran sjuda i vattnet på låg värme i 20 min.
Pressa citronerna och blanda ner saften. Låt svalna något och tillsätt honung efter behag.
Sila bort ingefäran med ett durkslag eller en stor sil. Låt shoten stå en halvtimme innan du häller upp den på flaskor. Detta då det finns kvar ingefärasediment som du vill få med så lite som möjligt av i flaskorna.
Klart!
***Bonustips***
Flaskorna får ofta en beläggning av ingefära på insidan som är svår att få bort. Men häll i ca en dl vanligt ris (okokt), lite diskmedel och lite hett vatten, stäng locket och skaka flaskan. Tadaa, så diskas den ren!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…