Placeholder

Ingefära och Citronfudge

Ingredienser

125 g marshmallows
1 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
finrivet skal från 1 citron
1 msk nyriven färsk ingefära
200 g vit choklad

Gör så här

1. Om du har stora mashmallows, klipp dem i lite mindre bitar. Finhacka den vita chokladen

2. Klä en form på ca 15*15 cm med bakplåtspapper

3. Lägg allt utom den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp och sjud under omrörning tills marsmallowsen har smält helt.

4. Ta av kastrullen från plattan, tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält helt.

5. Här kan du göra två val! Antingen silar du bort ingefäran och citronskalen, då får du en mild smak av ingefära, eller så låter du den vara kvar, valet är ditt!
Häll fudgen i formen, låt svalna lite och ställ den sedan i kylen för att låta den stelna helt, gärna över natten.

6. Skär upp fudgen och ät direkt 

Håller sig ca 2 veckor i kylen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.