1/2 blomkålshuvud
2 dl frysta gröna ärtor
400-500 ml kokosmjölk
1 gullök
2 klyftor vitlök
2 cm färsk ingefära
3 msk tomatpuré
1 msk gulcurry
2 tsk spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk kanel
3 st kardemummakapslar eller 1 tsk mald kardemumma
1-3 tsk chilipulver beroende på smak
3 st kryddnejlikor
2 lagerblad
3-4 torkade curryblad (om du har, går att utesluta)
1 dl vatten
1 dl hackad koriander
1/2 lime
olja att steka i
Salt
skiva löken runt och bryna i olja i en gryta eller stekpanna med höga kanter tills den får mycket färg utan att brännas. Sänk värmen och tillsätt alla torra kryddor och lite vatten. Låt fräsa i någon minut så de ”väcks”. Tillsätt tomatpuré, färsk ingefära och vitlök och lite mer vatten och låt fräsa ihop till en kryddpasta.
Tillsätt kokosmjölk och rör ihop och låt koka i några minuter. Undertiden hackar du blomkålen och har ner den i grytan. Låt koka i 20 minuter tills blomkålen börjar bli mjukare. Smaka av med salt och tillsätt därefter ärtorna. Låt grytan koka upp och ha därefter i koriander och lime.
Servera med ris kryddat med lite gurkmeja och en god sallad
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…