500ml (2 cups) milk
4 eggs
100g unsalted butter, melted
75g (1/2 cup) plain flour
1 zucchini, coarsely grated
2 rindless middle bacon rashers, coarsely chopped
300g can corn kernels, drained
80g (1 cup) coarsely grated cheddar
Step 1
Preheat oven to 180C/160C fan forced.
Grease a 4cm-deep, 18 x 28cm (base measurement) baking dish.
Step 2
Whisk together milk, eggs and butter in a large jug.
Season.
Sift flour into a large bowl.
Make a well in the centre.
Gradually whisk milk mixture into flour until smooth.
Place zucchini in a colander and use clean hands to squeeze out excess liquid. Add to the bowl.
Add bacon , corn and 40g (1/2 cup) cheddar.
Season.
Stir to combine.
Step 3
Pour mixture into prepared dish.
Sprinkle with remaining cheddar.
Bake for 50 minutes or until golden and set.
Set aside for 10 minutes to cool slightly.
Serve warm or cold.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng