Immes knäckiga blåbärspaj

Ingredienser

Pajbotten:
125g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker

Fyllning:
Ca 500g frysta blåbär
Potatismjöl
Socker

Toppen:
50g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn

Gör så här

1. Sätt ungen på 175-200 grader.
2. Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. Tryck sedan ut degen i en rundad form, min var ca 25cm i diameter, så botten och kanter blir täckta. Se till så det inte finns något hål i botten, då fyllningen kan sticka ner under botten vilket gör den vattnig och inte lika mör.
3. Rör ner lite potatismjöl tillsammans med blåbären i en bunke, alla blåbär ska vara täckta, överblivet potatismjölet som kan ha åkt ner till botten kan strös över blåbären i formen. Häll sedan blåbären över till formen och strö några matskedar med socker över. Hur mycket socker som behövs beror på om blåbären är odlade eller vilda. Vilda tex brukar oftast vara syrligare.
4. Blanda nu ihop smör, vetemjöl, socker och havregryn till en smulig massa. Smula sedan över blåbären.
5. Grädda mitt i ungen tills toppingen är nästintill gyllenbrun, vanligtvis 30 minuter.
6. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.