4-6 port
900g högrev
2 msk smör
salt, svartpeppar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
0,5 dl finhackad rotselleri (små tärningar)
2 finhackade morötter (små tärningar)
1 msk kalvfond
1 dl vatten
1 burk finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad eller färsk timjan
1 lagerblad
Tillbehör
0,5 dl hackad persilja
Gnocchi eller pasta, 400g
Ricottaost eller burrrata
Ruccola
Parmesanost, riven
1. Sätt ugnen på 100g
2. Ansa och skär köttet i kuber, 2x2 cm
3. Bryn bitarna i smör med salt och peppar, lägg i gjutjärnsgryta eller liknande.
4. Skala och hacka löken, likaså vitlöken. Fräs mjukt och lägg sedan i grytan.
5. Låt vinet bubbla upp i stekpannan och häll över köttet.
6. Vänd ned resterande ingredienser i grytan. Sätt in i ugnen med locket på och låt stå i 6-7 timmar.
7. Strö på persiljan när ragun ska serveras tillsammans med gnocchin eller pastan. Klicka på ost, toppa med ruccola och parmesan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…