Placeholder

Högrevsragu med gnocchi

Ingredienser

4-6 port

900g högrev
2 msk smör
salt, svartpeppar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
0,5 dl finhackad rotselleri (små tärningar)
2 finhackade morötter (små tärningar)
1 msk kalvfond
1 dl vatten
1 burk finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad eller färsk timjan
1 lagerblad

Tillbehör
0,5 dl hackad persilja
Gnocchi eller pasta, 400g
Ricottaost eller burrrata
Ruccola
Parmesanost, riven

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100g
2. Ansa och skär köttet i kuber, 2x2 cm
3. Bryn bitarna i smör med salt och peppar, lägg i gjutjärnsgryta eller liknande.
4. Skala och hacka löken, likaså vitlöken. Fräs mjukt och lägg sedan i grytan.
5. Låt vinet bubbla upp i stekpannan och häll över köttet.
6. Vänd ned resterande ingredienser i grytan. Sätt in i ugnen med locket på och låt stå i 6-7 timmar.
7. Strö på persiljan när ragun ska serveras tillsammans med gnocchin eller pastan. Klicka på ost, toppa med ruccola och parmesan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.