1 kg högrev
0,5 kålrot
3 morötter
3 stjälkar selleri
250 g champinjoner
3 pkt bacon
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl vatten
5 dl rött vin
3 lagerblad
3 dl vispgrädde
5 dl oxfond
2 tsk dijonsenap
1 msk kinesisk soya
1 dl färsk timjan
1. Skär baconet i mindre bitar och skala och skär löken i små bitar eller båtformade klyftor. Skär svampen i båtar.
2. Hetta upp rikligt med smör i en stor gryta och låt lök, bacon och vitlök fräsa några minuter. Lägg sedan över på ett fat.
3. Skär köttet i 2 - 3 cm stora bitar och bryn dem i samma gryta med smör. Häll på vatten, vin, fond och lagerblad. Låt puttra ca 1,5 - 2 timmar.
4. Skala och skär kålrot och morot i stavar eller bitar. Skär sellerin i mindre bitar. Lägg lök- och baconfräs, morot och kålrot i grytan och låt puttra ca 20 minuter.
5. Tillsätt sedan selleri, grädde, dijonsenap, soya, finhackad timjan och låt koka 5 minuter. Red ev av med maizena.
6 Smaka av med salt, svartpeppar och cayenne och servera med kokt potatis.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…