2,5 dl vatten
25 g jäst
3/4 tsk salt
1 msk sirap eller honung
1 dl vetekli
½ dl sesamfrön
4-5 dl vetemjöl
½ dl olja
ägg till pensling
sesamfrön till garnering
1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, sirap, kli och sesamfrön.
2. Blanda i mjölet i degen och i slutskedet oljan. Låt jäsa.
3. Knåda degen och tryck den i en smord hjärtformad form. Låt jäsa.
4. Pensla brödet med ägg och strö sesamfrön över.
5. Grädda i nedre delen av ugnen, i 175 grader i 35-40 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…