1 st gul lök
1 st röd chili
1 st gul paprika
1 msk olivolja
2 dl röda linser
1 msk garam masala
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 msk rödvinsvinäger
380g kikärtor
salt
500 g vegetarisk pytt
1 msk olivolja
1 msk spiskummin
775 kcal /portion
Gryta: Skala och hacka löken. Skiva chilin tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta eller kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt linser och garam masala och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, tomatkross och vinäger och låt sjuda ca 20 minuter tills linserna är mjuka.
Häll kikärtorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
Stek pytten i olivoljan i en stekpanna på medelvärme tillsammans med spiskummin tills den är mjuk. Smaka av med salt.
Servera linsgrytan med den stekta pytten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg