Blir en sats på ca. 1 liter
2 stora vitlöksklyftor, behåll skalet på!
4 stora tomater (ca. 600 gram)
1 msk olja
15 skållade mandlar
————————————
100 gram grillad röd paprika (hemmagrillad eller köpt på burk, det fungerar lika bra vilket som)
1/2-1 färsk röd chili
1/2 tsk äppelcidervinäger
1-2 Medjouldadel, urkärnad
Salt och peppar
1 tsk rökt paprika (valfritt)
1. Sätt ugnen på 180 ° C. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
2. Dela tomaterna i två och häll lite olivolja på toppen. Placera tomater, den oskalade vitlöken och skållad mandel på bakplåten. Placera i ugnen i 15 minuter.
3. Skala vitlöken när det är svalnat av lite. Häll alla ingredienser precis som de är (inklusive eventuell saft och olivolja som runnit ut på bakplåtspappret i en mixerskål.
4. Tillsätt de övriga ingredienser till mixern och mixa tills du fått en helt jämn sås. Klart!
5. Värm eventuellt upp såsen innan servering eller ät den som den är.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng