Hemmagjord Salsa brava

Ingredienser

Blir en sats på ca. 1 liter

2 stora vitlöksklyftor, behåll skalet på!
4 stora tomater (ca. 600 gram)
1 msk olja
15 skållade mandlar
————————————
100 gram grillad röd paprika (hemmagrillad eller köpt på burk, det fungerar lika bra vilket som)
1/2-1 färsk röd chili
1/2 tsk äppelcidervinäger
1-2 Medjouldadel, urkärnad
Salt och peppar
1 tsk rökt paprika (valfritt)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 ° C. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
2. Dela tomaterna i två och häll lite olivolja på toppen. Placera tomater, den oskalade vitlöken och skållad mandel på bakplåten. Placera i ugnen i 15 minuter.
3. Skala vitlöken när det är svalnat av lite. Häll alla ingredienser precis som de är (inklusive eventuell saft och olivolja som runnit ut på bakplåtspappret i en mixerskål.
4. Tillsätt de övriga ingredienser till mixern och mixa tills du fått en helt jämn sås. Klart!
5. Värm eventuellt upp såsen innan servering eller ät den som den är.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.