Hemlagat recept på vaniljextrakt

Ingredienser

6 till 7 ekologiska hela vaniljstänger
240 ml vodka eller bourbon

Gör så här

Dela vaniljstången i 2 delar på längden, lämna spetsen på ena änden kvar.
Häll i en eller flera rena flaskor eller burkar.
Om vaniljstången är för lång för flaskan/burken, skär i hälften eller tredjedelar efter behov.
Fyll flaskan med vodka eller bourbon och fäst toppen på flaskan.
Märk flaskan och skaka kraftigt.
Förvara på en sval, mörk plats i minst en månad, skaka en gång i veckan.
Ju längre vaniljextraktet drar, desto mörkare och intensivare blir vaniljsmaken och doften.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr