500 gram jordgubbar (eller hallon)
8 dl vatten
2 dl socker
Redning
8 msk vatten
4 msk potatismjöl
Servering:
Mjölk
För laktosfritt - Använd laktosfri mjölk.
1. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull.
2. Låt det hela koka uppp (rör om då och då) och låt sedan sjuda i ca 5 minuter.
3. Ta av kastrullen från plattan och blanda samman redningen.
4. Tillsätt redningen i en tunn stråle samtidigt som du rör om.
5. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ge krämen ett uppkok. (om den kokar för länge så kan den bli seg så det räcker med ett kort uppkok).
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Strö över lite socker och låt svalna. (sockret gör att det inte blir någon tjock hinna på krämen).
8. Servera gärna krämen med mjölk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng