Hemkokt jordgubbskräm 4 Personer

Ingredienser

500 gram jordgubbar (eller hallon)

8 dl vatten

2 dl socker

Redning

8 msk vatten

4 msk potatismjöl

Servering:
Mjölk

För laktosfritt - Använd laktosfri mjölk.

Gör så här

1. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull.

2. Låt det hela koka uppp (rör om då och då) och låt sedan sjuda i ca 5 minuter.

3. Ta av kastrullen från plattan och blanda samman redningen.

4. Tillsätt redningen i en tunn stråle samtidigt som du rör om.

5. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ge krämen ett uppkok. (om den kokar för länge så kan den bli seg så det räcker med ett kort uppkok).

6. Ta av kastrullen från värmen.

7. Strö över lite socker och låt svalna. (sockret gör att det inte blir någon tjock hinna på krämen).

8. Servera gärna krämen med mjölk.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.