500 gram jordgubbar (eller hallon)
8 dl vatten
2 dl socker
Redning
8 msk vatten
4 msk potatismjöl
Servering:
Mjölk
För laktosfritt - Använd laktosfri mjölk.
1. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull.
2. Låt det hela koka uppp (rör om då och då) och låt sedan sjuda i ca 5 minuter.
3. Ta av kastrullen från plattan och blanda samman redningen.
4. Tillsätt redningen i en tunn stråle samtidigt som du rör om.
5. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ge krämen ett uppkok. (om den kokar för länge så kan den bli seg så det räcker med ett kort uppkok).
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Strö över lite socker och låt svalna. (sockret gör att det inte blir någon tjock hinna på krämen).
8. Servera gärna krämen med mjölk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…