Hemgjord Gnocchi

Ingredienser

4 stora potatisar, oskalade
50g smör
1 ägg
2 dl mjöl
ca 1 msk salt

att ha till (valfritt)

Vårlök
lök
persilja
bacon

Gör så här

Koka potatisen i ca 40 min - tills mjuk.
Häll ut vattnet och skala. Mosa potatisen med en potatispress (eller något annat som fungerar)

När allt är ett mos tillsätt en msk salt, smör (50g), ett ägg och 1 dl mjöl (om degen är kladdig tillsätt mer)

Mjöla en bänk och rulla ut degen i små korvar. Skär små bitar.

Koka vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin.
Låt få koka tills dem flyter upp till ytan.

Använd en sked med hål i eller en sil för att få bort vattnet.

Ta fram en stekpanna, stek lök, vitlök, vårlök och persilja.

Lägg i gnocchin och stek i ca 4 min så gnocchin får färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.