4 stora potatisar, oskalade
50g smör
1 ägg
2 dl mjöl
ca 1 msk salt
att ha till (valfritt)
Vårlök
lök
persilja
bacon
Koka potatisen i ca 40 min - tills mjuk.
Häll ut vattnet och skala. Mosa potatisen med en potatispress (eller något annat som fungerar)
När allt är ett mos tillsätt en msk salt, smör (50g), ett ägg och 1 dl mjöl (om degen är kladdig tillsätt mer)
Mjöla en bänk och rulla ut degen i små korvar. Skär små bitar.
Koka vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin.
Låt få koka tills dem flyter upp till ytan.
Använd en sked med hål i eller en sil för att få bort vattnet.
Ta fram en stekpanna, stek lök, vitlök, vårlök och persilja.
Lägg i gnocchin och stek i ca 4 min så gnocchin får färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…