HAVS KRÄFTOR

Ingredienser

12 havskräftor, helst råa
Salt
1 msk torkad dill
1 msk oregano
Några kvistar färsk dill, fint hackad
Några kvistar persilja, fint hackad
100 g smör, rumsvarmt
4-6 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl olivolja

Gör så här

Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet. Lägg halvorna på en plåt.
Strö över salt, torkad dill och oregano. Lägg på den fint hackade färska dillen och persiljan.
Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna. Klicka vitlökssmöret över halvorna.
Häll till sist över olivoljan. Gratinera kräftorna i ugn på 225° på översta falsen i ugnen i 5 minuter. Ös över spadet och gratinera ytterligare 5 minuter. ( Används kokta havskräftor t ex. från frysdisken ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen.)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.