100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
2 dl frysta hallon
Tosca:
75 g smör
1 dl socker
0,5 dl sirap
1,5 dl havregryn
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 24 cm.
2. Smält smöret, dra kastrullen åt sidan och låt svalna lätt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med mjölken.
3. Tillsätt sist det smälta smöret. Häll smeten i formen och strö frysta hallon över. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
4. Rör ihop toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält. Ta ut kakan, bred över toscan och grädda färdigt mitt i ugnen ca 10 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng