Placeholder

Havretosca i långpanna

Ingredienser

150 g smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscasmet:
150 g smör
2 dl socker
6 msk ljus sirap
3 dl havregryn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.

2. Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Rör till sist ned smält smör och mjölk.

3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

4. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning tills den smält ihop till en kräm. Bred toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter.

5. Ta ut kakan och skär upp den i rutor.

24 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.