150 g smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Toscasmet:
150 g smör
2 dl socker
6 msk ljus sirap
3 dl havregryn
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
2. Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Rör till sist ned smält smör och mjölk.
3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
4. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning tills den smält ihop till en kräm. Bred toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter.
5. Ta ut kakan och skär upp den i rutor.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…