Ramslöksolja
1 1/2 dl rapsolja
10 blad ramslök
2 krm salt
Risotto
4 msk scharlottenlöksfond
ca 13 dl vatten
3 schalottenlökar
2 msk rapsolja
4 dl havreris
2 dl torrt vitt vin
2 dl finriven parmesanost
svartpeppar
Till servering
blad av ramslök
riven parmesanost
Receptet är för 4 personer.
1. Ramslöksolja: Mixa olja, ramslök och salt i en blender, mixa 3–5 minuter tills oljan är riktigt grön.
2. Koka upp fond och vatten, låt sjuda.
3. Skala och finhacka löken och fräs i olja i en gryta. Tillsätt havreriset och fräs tills det börjar bli glansigt. Tillsätt vin och låt koka in.
4. Tillsätt buljong i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, häll på ytterligare lite buljong så det blir riktigt krämigt. Risotton ska vara lös.
5. Ta av från värmen och rör ner parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton direkt på tallrik och ringla över ramslöksoljan.
Till servering: Toppa gärna med några ramslöksblad och extra parmesan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng