1 form, ca 24 cm
Havrebotten:
90 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
0,75 dl strösocker
1 tsk kanel
Lingonkräm:
2 dl vispgrädde
3 dl Grekisk Yoghurt
3 dl lingonsylt
1 msk vaniljpulver eller2 msk vaniljsocker
om man önskar mer sötma kan man tillsätta 1-3 msk socker
Gott attt garnera med
Lingonbär
Krossade Pepparkakor eller havreflarn
Havrebotten:
Smält smöret, låt svalna och blanda ner övriga ingredienser.
Tryck ut degen i en pajform.
Grädda vid 200 grader i 20-25 minuter.
Pajen ska få lite färg.
Låt kallna.
Lingonkräm:
Vispa grädden till hårt skum.
Blanda yoghurten med vaniljpulver/socker och rårörda lingon.
Vänd försiktigt ned grädden i yoghurten.
Klicka/bred fyllningen på det kalla pajskalet.
Garnera efter behag.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk