Havrepaj med lingoncrème

Ingredienser

1 form, ca 24 cm

Havrebotten:
90 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
0,75 dl strösocker
1 tsk kanel

Lingonkräm:
2 dl vispgrädde
3 dl Grekisk Yoghurt
3 dl lingonsylt
1 msk vaniljpulver eller2 msk vaniljsocker
om man önskar mer sötma kan man tillsätta 1-3 msk socker

Gott attt garnera med
Lingonbär
Krossade Pepparkakor eller havreflarn

Gör så här

Havrebotten:
Smält smöret, låt svalna och blanda ner övriga ingredienser.
Tryck ut degen i en pajform.
Grädda vid 200 grader i 20-25 minuter.
Pajen ska få lite färg.
Låt kallna.

Lingonkräm:
Vispa grädden till hårt skum.
Blanda yoghurten med vaniljpulver/socker och rårörda lingon.
Vänd försiktigt ned grädden i yoghurten.
Klicka/bred fyllningen på det kalla pajskalet.
Garnera efter behag.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.