2 bröd
1 paket jäst (à 50g)
5 dl vatten
2 dl lingonsylt eller tranbärssylt
1 msk salt
5 dl havregryn
5 dl rågsikt
8(-9) dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C
Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, lingonsylt, salt, havregryn, rågsikt och nästan allt vetemjö l. Spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
Degen blir lite kladdig så jag hade i 8-9 dl vetemjöl.
Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Sätt ugnen på 200°C.
Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela den i två bitar (för 2 bröd). Forma varje bit till en limpa som läggs på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ytterligare i ca 30 min.
Pensla limporna med kallt vatten och strö på lite havregryn.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt svalna på galler.
Receptet lånat av ICA.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…