200 g hasselnötter
4 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 dl glukossirap
hallon
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bred ut hasselnötterna i en långpanna och rosta dem mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa dem noga då nötter bränns fort. Låt svalna litet innan skalet gnuggas av i en handduk. Mal hälften av nötterna och hacka resten.
3. Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glukossirap. Vispa ned den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt hasselnötterna.
4. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskin eller fryses minst 5 timmar. Servera glassen med hela och/eller passerade hallon.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…