Placeholder

Hasselnötsglass med hallon

Ingredienser

200 g hasselnötter
4 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 dl glukossirap
hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Bred ut hasselnötterna i en långpanna och rosta dem mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa dem noga då nötter bränns fort. Låt svalna litet innan skalet gnuggas av i en handduk. Mal hälften av nötterna och hacka resten.

3. Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glukossirap. Vispa ned den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt hasselnötterna.

4. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskin eller fryses minst 5 timmar. Servera glassen med hela och/eller passerade hallon.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.