Hash browns

Ingredienser

1 kg små – medelstora potatisar
½ tsk paprika
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
¼ tsk cayenne (valfritt)
Gräslök eller persilja
¼ kopp ”ketchup”

Gör så här

Lägg potatisen i en ångkokare över en kastrull med kokande vatten. Täck med lock och ånga i 5 minuter. Ta bort och svalna helt. Förvärm ugnen till 200° C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Riv potatisen och lägg dem i en skål tillsammans med paprika, vitlökspulver, lökpulver och cayenne. Blanda väl. Häll ¼ cup av potatisblandningen i plåten, tryck ner tills den är ca ½ tum tjock i önskad form.
Grädda hash brownsen i 10 min på ena sidan, vänd sedan försiktigt dem med en platt spatel. Fortsätt tillaga i 15-20 min eller tills potatisen är mjuk och skarp på toppen.
Servera med ketchup och njut!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.