Hårt kokta ägg i ugnen

Ingredienser

Jag gillar att toppa en kantad bakplåt med ett galler och sedan placera mina ägg på gallret. På så sätt cirkulerar värmen i ugnen runt hela ägget för jämn tillagning. Om det skulle vara en olycka med ett av äggen, fungerar bakplåten som ett utmärkt sätt att fånga upp eventuella problem. Men under alla dessa år har jag inte haft några problem. Jag använder fortfarande bakplåten. Jag är säker på att så fort jag inte gör det kommer jag att ha en enorm äggröra på händerna.

Gör så här

Värm ugnen till 175º.
Placera ett galler på en kantad bakplåt.
Lägg äggen på galler och sätt in i ugnen.
Grädda 30 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna för lättare skalning.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.