Härligt ljust matbröd!

Ingredienser

Härligt ljust matbröd!

Ingredienser
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12,5 dl vetemjöl + mjöl till utbakning

Gör så här

•Arbeta snabbt ihop degen (den är och ska vara lös), strö över ett par msk mjöl över degen och låt det jäsa 1-1,5 timme.
•Värm ugnen till 230°
•Strö över lite mjöl på en arbetsbänk, lägg över degen försiktigt! (Knåda inte degen!)
•Dela upp i bitar eller baka hel
•Grädda ca 20-25 minuter

Tips! Bakar du detta brödet 20 minuter till så går det mot en mörk och får en fyllig nötig smak, och smakar väldigt likt surdegsbröd!

Lycka till! Smaklig måltid.

Betyg (76 röster)

Kommentarer

Receptet kommer ursprungligen från Anna Bergenströms bok Annas mat och heter " det fantastiska brödet " . Enkelt och mycket gott , ser proffsigt ut. Prova , du blir inte besviken !

Testade att addera 1 matsked brödsirap, blev sagolikt gott 👌🏻

Snyggt! Vilken bra idé :)

Jag brukar strö över lite mjöl och sedan sära några streck diagonalt och sedan åt andra hållet. Så att det blir som ett diagonalt rutnät:P

Hej! Hur får man brödet att se sådär fint ut på toppen? Jag vände ej upp och ner på bunken utan tog ut det och la det på mjöl sen la jag degen på bakplåtspappret. Brödet blev väldigt gott men hade varit kul att få ovansidan att se ut som på bilden. Något tips?

Hej! Hur får man brödet att se sådär fint ut på toppen? Jag vände ej upp och ner på bunken utan tog ut det och la det på mjöl sen hela jag det på bakplåtspappret. Brödet blev väldigt gott men hade varit kul att få ovansidan att se ut som på bilden. Något tips?

Första gången jag bakar bröd, typ, och det blev så gott! Enkelt recept, blev krispiga utan på och mjuka luftiga på insidan.

Fantastiskt gott, bästa receptet - tack!

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.