Hamburgaren
400g nötfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1tsk chilipulver
Salt & peppar
Hamburgerbröd från Korvbrödsbagaren. Dom fiberrika.
Ruccola
Dressingen
0.75 dl lättkvarg naturell
0.5 msk tomatpure
1tsk grillkrydda
1msk bostongurka
0.5 liten finhackad rödlök
Marinerade grönsaker
200g färsk broccoli
1 stor morot
2tsk riven färsk ingefära
Riven skal och juice från 1 lime
4tsk olivolja
0.5tsk salt
Börja med att blanda ihop färsen med alla kryddor och forma till fyra platta hamburgare och lägg dom på en tallrik. Har du kolgrill så kan du sätta igång elden där.
Skiva sen broccoli och morot tunt och använd hela broccolin, även stammen. Lägg dom i en plastpåse tillsammans med ingefäran, skalet och juicen från lime, olivoljan och saltet och skaka runt. Låt det sedan ligga kvar där och marineras.
Har du gasolgrill så kan du sätta på den nu.
Nu är det dags att börja med dressingen. Hämta en skål, lägg i alla ingredienser och blanda. Klart!
Nu kan du börja grilla hamburgarna.
Dags att servera. Hamburgaren består av hamburgerbröd, ruccola, hamburgare, dressing och hamburgerbröd. Serveras med marinerade grönsaker och gärna ett stort glas Cola Zero med is och citron.
För oss viktväktare så kostar denna hamburgertallrik 11 smartpoints #viktväktarrecept
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…