5 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
vetemjöl
1 dl vetegroddar
1 msk kanel
2 msk honung
1 dl hackade aprikoser. Eller annan torkad frukt.
3 msk valfri olja
Blötlägg frukten några timmar.
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt honung och olja.
Blanda mjöl och kryddor väl.
Rör ner frukt och vetegroddar i mjölblandningen.
Knåda ihop mjölet med mjölken 10 min.
Jäs under bakduk minst 40 min
Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Knåda.
Forma degen till bullar och lägg på plåt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…