Placeholder

Hallontoscarutor

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 pkt frysta hallon, 200 g

Toscakräm:
2 påsar mandelspån
0,75 dl socker
75 g smör
drygt 1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten.

3. Rör ned de knappt tinade hallonen. Häll smeten i långpannan och grädda 25 minuter i nedre delen av ugnen.

4. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten och låt koka ihop någon minut. Bred smeten på kakan och grädda mitt i ugnen tills toscasmeten är guldbrun. Låt svalna och skär upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.