Ca 12 portioner
Fyllning
500 g hallon, frysta eller färska
1 ½ msk potatismjöl
3 msk strösocker
Pajdeg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hallonen i en pajform, rektangulär, ca 24 x 34 eller rund, ca 26 cm i diameter. Strö över potatismjöl och strösocker och rör om.
2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.
3. Smula degen över hallonen i formen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…